Όταν ο Έλλην Λόγος κρίνει το ήθος της Ιστορίας





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από 200 χρόνια
ο Τόμας Μπρους θα μιλήσει δίπλα στην Ακρόπολη





Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και ώρα 20:05 μμ, ακριβώς, στο Θησείο δίπλα στην Ακρόπολη, ο Τόμας Μπρους, Έβδομος κόμης του Έλγιν, θα μιλήσει για τα διακόσια χρόνια αφόρητου πόνου αθανασίας, που αισθάνεται και του έχει σωρεύσει η ύβρις της θεϊκής του προσβολής.

Ο εν λόγω καλεσμένος έχει διαβατήριο, καταθέσεις σε τράπεζες και ευπροσάρμοστα προσωπεία πίσω από τα οποία κρύβεται ο διαρκής πόθος της εφήμερης κατανάλωσης. Μία στάση ζωής, που προκύπτει από την  αγεωμέτρητη σκέψη που διαθέτει και με την οποίαν ανόητα αντιμάχεται την αρμονία του Σύμπαντος.

Όλοι νομίζουμε ότι ο κύριος Τόμας Μπρούς με τα προσωπεία του, είναι ισχυρός και η κυριαρχία του αιώνια, όμως η μοναδική απολογία του θα γεμίσει αντί φόβου με συμπάθεια τις ψυχές μας και ίσως επιλέξουμε να του χαρίσουμε τον θάνατο που επιζητεί για να λευτερωθεί η συνεχιζόμενη ύβρις ενός σαθρού πολιτισμού πάνω σε αξίες που δεν τολμά η γνώση του να τις αγγίξει!

Σας περιμένουμε στο χώρο διδασκαλίας του «ΔΙΑΛΕΧΘΩΜΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΣ» να ιερουργήσουμε την γνώση μέσα από ένα διαφορετικό ποιητικό δρώμενο, που ίσως αφήσει την σιωπή να γίνει συνείδηση σε κάθε ένα από μας, μετά το τελεστικό του πέρας.

Θα συναντήσουμε «διαφορετικά» τον γνωστό Έλγιν,  μέσα από το ποίημα «Εν Ουρανοίς τη ξανθή ημέρα» του Δεσποτάκη της Δαμητρός, διακριθέν με το τρίτο βραβείο του Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «Νόστος» της Αργεντινής.

Η διάρκεια του δρώμενου είναι μία ώρα.
Επιμέλεια εκδήλωσης:   Κώστας Ζωγραφόπουλος
Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Δημητριάδου, Κώστας Ζωγραφόπουλος
Χορός οι ηθοποιοί : Τάσος Καπιζώνης, Γωγώ Θεοδωρίδου, Γιούλη Καραουλάνη, Μάνος Ζαβάκος, Ελισάβετ Μενεξιάδη, Δημήτρης Καρακοντάκης, Κατερίνα Αλυσανδράτου, Δέσποινα Μάκρα, Γωγώ Λιάπη.  

Είσοδος Δωρεάν,  με προσέλευση 30 λεπτά νωρίτερα.

Τηλέφωνα κρατήσεων:  210 9884294 (Πρωινές ώρες) 210 3232370 (απογευματινές ώρες)  
Κα Ειρήνη Μαυροπούλου

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΙΑΛΕΧΘΩΜΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΣ


Θησείου 18 (διέξοδο, πισθεν δείου Athenaeum), Θησείο     Πλησίον ΗΣΑΠ Θησείου.
Τηλέφωνα
πικοινωνίας: 210 9884294 (πρωινς ρες)
      210 3232370 (πογευματινς ρες) 6942 714 432
e-mail: mathima@fronein.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου