Δημιουργώντας το φροντιστήριο του ρόλου








Παλιές επιστολές μαζί με ένα μελανοδοχείο και μία πέννα είναι ένα μέρος από τα αντικείμενα που κοσμούν το γραφείο του παππού εργοστασιάρχη Βυλφράν, τον οποίο υποδύομαι στο έργο «Με οικογένεια» του  Hector Malot.  
Πλησιάζοντας τον ρόλο κατά την εκμάθηση, μου αρέσει πάντα να κατασκευάζω με τα χέρια μου τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσω στο έργο. Το θέατρο έχει πολύ δρόμο πριν από το χειροκρότημα της υπόκλισης και μεταξύ μας αυτή είναι η μαγεία του για όσους δεν μετρούν το μπόι τους σε βολικούς καθρέφτες…
Η 21η του Οκτωβρίου πλησιάζει για την έναρξη του έργου στο όμορφο θέατρο του Χυτηρίου, ώστε να μοιραστούμε αυτό μας το ταξίδι με τους θεατές.
Κάθε ημέρα που δουλεύεται το έργο από την σκηνοθέτιδα, την Αθανασία Καλογιάννη, τα μικρά πράγματα που προστίθενται στην παράσταση, προετοιμάζουν την ουσία της θεατρικής τέχνης, που δεν είναι άλλη από την μαγεία της επικοινωνίας του κειμένου με τους θεατές μέσα από τους ηθοποιούς. Στις πιο καλές στιγμές του το θέατρο επικοινωνεί τις σιωπές του κειμένου, που είναι και η ψυχή της τέχνης. 

K.Z 



Πληροφορίες     1. Βίντεο       2. Στοιχεία έργου









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου