ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ Ο ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ ΗΡΩΑΣ

 

Μεγάλη τιμή ήταν για μένα η συμμετοχή μου σε ένα τεκμηριωμένο ιστορικά θεατρικό έργο που παρουσιάζει την ζωή του Γεώργιου Καραϊσκάκη μέσα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής του. Συμπτωματικά είναι η εποχή που κι εγώ μελέτησα γράφοντας το βιβλίο Αθιβολή και την ίδια εποχή που θα περιοδεύει το έργο στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021, ολοκληρώνεται η τηλεοπτική γραφή της σειράς Αθιβολή από την Κωνσταντίνα Λαψάτη.
Τα πάντα έχουν μια συγχρονικότητα στη ζωή που είναι αξιοθαύμαστη.

 


Σε αυτό το έργο που παίζω λοιπόν, δεν υπάρχουν κραυγές, αλλά πληροφορίες για ανθρώπους που χάραξαν με μελανά σημεία αλλά και με λαμπρές πράξεις τον αέναο αγώνα του ανθρώπου προς την ελευθερία.
Πολλές φορές σκέφτομαι πως ο Ελληνισμός πέρα από την θλιβερή εμπορική εξαργύρωση της ιστορίας του, είναι μια έννοια που δεν μπορεί κάποιος να την επικαλεστεί ως φυλετικό προσδιορισμό. Ο Ελληνισμός ως ήθος του λόγου που τον γέννησε, είναι η διαδικασία εκπαίδευσης των λαών προς κατανόηση της πανανθρώπινης τραγικής μοίρας.
 
 
Συγγραφή έργου:  Γιάννης Κωσταράς
Σκηνοθεσία:  Μάνος Αντωνίου
Παίζουν: Κώστας Αρζόγλου, Μάνος Αντωνίου, Ιωάννα Πηλιχού, Φιλίτσα Καλογεράκου, Μάκης Αρβανιτάκης, Γιάννης Κωσταράς, Κωνσταντίνος Μπάζας, Κώστας Σπυρόπουλος, Κώστας Ζωγραφόπουλος, Ιορδάνης Καλέσης, Ηλίας Μενάγιερ και Θανάσης Σκόπας.

Συντελεστές παράστασης 
 
Βοηθός σκηνοθέτη:  Θανάσης Σκόπας
Μουσική:  Ζωή Τηγανούρια
Χορογράφος: Μίκα Στεφανάκη
Σκηνικά: Marcelo
Κοστούμια: Μάγδα Καλέμη
Επικοινωνία: Ράνια Παπαδοπούλου
Παραγωγή: Creatists


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου