Γενέθλια στις 13 Αυγούστου 2023

 


Αν σε ένα προσωπικό ιστολόγιο γράφουμε αυτά που νομίζουμε πως είναι σημαντικά για τη ζωή και τις ιδέες μας, κρίνω πως μια μικρή γιορτή γενεθλίων έχει και αυτή τη σημαντικότητά της και αξίζει να καταχωρηθεί σε αυτό.  Άλλωστε τα μεγάλα λόγια και οι σπουδαίες σκέψεις ενός ανθρώπου δεν έχουν καμία αξία αν δεν αποτελούν τρόπο ζωής στην καθημερινότητά του.

Οι συγγραφικές υποχρεώσεις της οικογένειας, γιατί έτσι δουλεύουμε, μας χάρισαν μια υπέροχη παραμονή στην καλοκαιρινή Αθήνα μέχρι αυτή τη στιγμή. Διακοπές από την ηδονή της δημιουργίας δεν μπορούν να υπάρχουν, γιατί κανένας δεν διακόπτει κάτι υπέροχο όταν αυτό του συμβαίνει στη ζωή του. Έτσι, στα φετινά γενέθλιά μου, η οικογένεια φόρεσε τα καλά της ρούχα, βάλαμε μπαλόνια στο σπίτι, ανάψαμε τα γιορτινά φώτα και τραγουδήσαμε μπροστά σε μια αυτοσχέδια σκηνή από μαύρο ύφασμα. Τα περισσότερα τραγούδια τα είπε η Ντίνα που εκτός από καλό γράψιμο έχει και καλή φωνή. Τέλος φέραμε την τούρτα συμβολικά στον χώρο που δουλεύουμε τις γραφές και η Ντίνα με την Νεφέλη, η μικρή έφηβος της οικογένειας, με βοήθησαν στο κλασικό τραγούδι αλλά κυρίως στο φάγωμά της. Ακόμη και αυτό το τραγούδι γενεθλίων το παραλλάξαμε μέσα από την επιθυμία μου να πω αυτά που πιστεύω για τη ζωή διακωμωδώντας την.

Έτσι την ημέρα των 66ων γενεθλίων μου πήρα πολλά τηλέφωνα και μηνύματα από φίλους, γνωστούς, αλλά και από ανθρώπους που επέλεξαν να επικοινωνούν μαζί μου μέσω του Facebook λόγω των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων μου. Ήταν όμορφα τα λόγια τους και τους ευχαριστώ πολύ.

Να είμαστε καλά και να ζούμε τις όμορφες στιγμές πάντα με όραμα για όσα θέλουμε να πετύχουμε στη ζωή, πάντα μέσα από σκληρή δουλειά.  Καλό είναι να ξέρουμε πως τίποτα δεν μας χαρίζεται γιατί αν ένα προϊόν μας πούνε πως μας το προσφέρουν δωρεάν, δηλαδή χωρίς κόστος, θα πρέπει να ξέρουμε πως το προϊόν είμαστε εμείς οι ίδιοι και απλώς δεν το καταλαβαίνουμε…

 


 

2 σχόλια:

  1. Να προσθέσω και τις δικές μου ευχές αγαπητέ Κώστα για ότι καλύτερο στη ζωή σου. Υγεία, δημιουργία και έμπνευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή