Η ζωγραφιά της Αλέσσια

 

 


 

Σήμερα 6/2/2024 στην παράσταση της Ιλιάδας της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Christmas Theater, είχαμε όπως πάντα πολλά σχολεία. Μεταξύ αυτών ήταν και το καλλιτεχνικό γυμνάσιο του Άργους. Στο καμαρίνι βρήκα όπως και άλλοι συνάδελφοι την ζωγραφιά μιας υπέροχης μικρής που φιλοτέχνησε τους ήρωες του έργου. Δεν την είδα να της πω ένα ευχαριστώ για την υπέροχη ζωγραφιά που κράτησα στο χέρι μου. Το λέω όμως από αυτό τον χώρο έστω και αν ποτέ δεν φτάσει ο λόγος μου σε αυτό το υπέροχο παιδί.  Το σχέδιο είναι άρτιο και φαίνεται το ταλέντο της.

Μετά την παράσταση βρεθήκαμε κάποιοι ηθοποιοί έξω από τα καμαρίνια για να δούμε και να απαντήσουμε σε ερωτήσεις των παιδιών. Δυστυχώς είχε φύγει η Αλέσσια. Είναι σπουδαίο να παίζεις άξια έργα σε μικρούς θεατές. Μέσα στην ψυχή τους όταν γίνουν κι αυτά ενήλικες θα έχεις κερδίσει και εσύ ως ηθοποιός μια μικρή γωνιά σαν όμορφη ανάμνηση.

Αυτή μήπως δεν είναι μια μορφή αθανασίας μας μέσα στη μνήμη τους;
Μαζί με όλα τα παιδιά που αξίζουν ένα καλύτερο κόσμο από αυτόν που χτίζει ο πολιτισμός μας, να ευχηθώ και σε εσένα Αλέσσια να είσαι τυχερή, να έχεις υγεία και να τολμάς να κάνεις τέχνη τον ενθουσιασμό σου απέναντι στα πρέπει που θα προσπαθούν να σου επιβάλλουν κάθε φορά στη ζωή σου.

Είθε να κερδίσει η άξια ζωή τον μεσαιωνικό σκοταδισμό της εποχής μας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου